Grafisch en grootstedelijk. Met die twee termen zijn de meubel- en interieurontwerpen van Els Kuijt (1986) het beste te typeren. Dat klinkt ongebruikelijk, maar is eenvoudig te verklaren. De ontwerpen komen tot stand door typerende vormen uit architectuur en typografie te verwerken tot meubel en interieur. Haar werk put uit de beeldtaal van Bauhaus, Charlotte Perriand en Erhard Walter. Inspiratie haalt zij uit haar directe omgeving: de stad Rotterdam. De kranen in de haven, de mensen op de markt, met de fiets door de Maastunnel of met een kroket bij Snackbar Marjo.

Vorm en functie gaan hand in hand in het werk van Els Kuijt. Met oog voor detail en compositie ontwerpt en maakt ze meubels en interieurs met een speels karakter. De creaties zijn ruimtelijk en rank, en onthullen een eigenzinnige kijk op volume. Met heldere vormen streeft Els naar multifunctionaliteit, zonder daarbij de kracht van eenvoud uit het oog te verliezen.

In 2011 studeerde Els af als interieurarchitect aan de Willem de Kooning Academie. Direct na haar afstuderen vestigde zij zich met haar werkplaats, samen met enkele studiegenoten in Rotterdam-West, in een oud schoolpand dat vandaag de dag dienst doet als verzamelpand voor kunstenaars en ondernemers. Ze werkt zowel autonoom als in opdracht. Enkele huidige opdrachtgevers zijn: Havensteder, Hogeschool Amsterdam, Willem de Kooning Academie en OMI Rotterdam.

Els Kuijt
Zoutziedersstraat 20
3026 EL Rotterdam
+31 6 1415 1657
info@elskuijt.nl
instagram

werk
  • Publication station Willem de Kooning Academie

  • Laptop-stand

  • Lichtinstallatie ZOHO

  • Device-meubel Hogeschool Amsterdam

  • Studiotafel

  • Displays Damage Playground